Singer songwriters op piano

singer songwriter op gitaarWellicht ken je wel van die mooie liedjes met pakkende teksten, gespeeld op gitaar. Een liedje in zijn meest naakte vorm. Bruce Springsteen heeft weleens gezegd dat liedjes pas goed zijn als ze in hun kleinste vorm ook overeind blijven.

De meeste mensen denken bij singer songwriters vaak aan een zangere of zangeres met een akoestische gitaar. Enkele bekende voorbeelden daarvan zijn:

  • Bruce Springsteen
  • Elvis Presley
  • Bob Dylan
  • Boudewijn de Groot

Ik zou je graag willen wijzen op een aantal bekende singer songwriters op piano. Al zou het alleen maar zijn om je te inspireren zelf liedjes te gaan schrijven.

Singer songwriters op piano

singer songwriter op pianoEen piano biedt een compleet andere klank dan een gitaar. Sommige liedjes geschreven door een van onderstaande namen zijn kunstwerken op zich.  Ware kunstenaars met akkoorden, harmonie en teksten.  Deze songwriters schrijven bijvoorbeeld (ook) dansbare muziek, terwijl anderen een mooie ballad niet uit de weggaan.

Inspirerende Singer Songwriters op piano

In willekeurige volgorde kun je hieronder een aantal filmpjes zien van een aantal singer songwriters op piano die mij inspireren of geïnspireerd hebben.

Billy Joel

Elton John

John Legend

Sara Bareilles

Sarah McLachlan

Norah Jones

Emile Sande

Claudia de Breij

Dr John

Mis jij singer songwriters op piano in dit lijstje? Laat even een reactie achter.